De Gemeente Horst aan de Maas wil in 2025 graag de gezondste en sportiefste   gemeente zijn.
Zo worden erop diverse gebieden activiteiten georganiseerd om onze inwoners in beweging te krijgen.

Vorig jaar op de zaterdag voor de 100e  vierdaagse in Nijmegen nodigde de Gemeente alle plaatselijke deelnemers  uit op het gemeentehuis. Rruim 200 wandelaars  waren er aanwezig.

Op 29 april hadden we het Rundje um ut Hundje wat ruim 1000 lopers trok.
Een evenement wat dit jaar voor de 28e keer georganiseerd gaat worden op 19 augustus  is de Kennedymars  in Melderslo. Een wandelevenement dat ook de aandacht verdient.

Uit reacties van de  wandelaars buiten onze regio hoor ik vaker dat de Kennedymars in Melderslo  een van de beste marsen is in Nederland wat betreft parcours en verzorging.
Het aantal deelnemers zou echter wat hoger kunnen zijn. Met een kleine 200 deelnemers  is het een van de kleinere Kennedy marsen van Nederland.

De uitdaging is in het licht van de Gezondste Regio om in onze  gemeente  Maas met ruim 40.000 inwoners  om op 19 augustus  s’morgens vroeg om 5 uur met 400 deelnemer( 1 % ) aan de start te staan.

Wie durft de uitdaging aan ?
Voor diegene die 80 km te ver vinden, kunnen die dag ook kiezen  voor  40 – 25 – 10 km.
Deze sportieve evenementen, waarbij we ook de Walk for the Roses niet moeten vergeten, zijn weer een stap zijn in de richting van de gezondste en sportiefste gemeente.
Henk Peters, raadslid CDA

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.