Ik heb even wat hulp nodig om zaken wat scherper te krijgen. Er wordt de laatste tijd via allerlei goedbedoelde (burger)initiatieven oproepen gedaan dat veel dingen anders moeten. Ik sta immer open voor veranderingen, laat dat duidelijk zijn. Maar ik worstel toch mede door gesprekken aan onze keukentafel dat we het toch verdomde goed hebben met elkaar. Levend, werkend en wonend in een van de meest welvarendste landen ter wereld, een tevredenheidscijfer van 7,8 van onze inwoners in de nr. 3 beste woongemeente van ons land. Wat moet er dan beter?

Ik vind het soms stuitend hoe weinig zelfreflectie er is in onze maatschappij. We zijn gek van bol.com om dingen te bestellen, daar horen dan toch opslagruimtes bij? We surfen de hele dag op internet en daar horen toch datacenters bij? Als je alles als eigen individu wilt doen dan redeneer je alleen nog vanuit je eigen ik. We dragen toch allemaal bij aan deze vaak onbewust en onbedoelde ontwikkelingen?

Daar zullen we dan toch ook samen wat van moeten vinden en vooral een oplossing zoeken? Lukt dat met allerlei goedbedoelde burgerinitiatieven zonder zogenaamde politieke bijbedoelingen?  Ik ga graag gesprekken aan met mensen die zich herkennen in mijn zoektocht wat ik nu ff kwijt ben, namelijk wat is goed voor ons allemaal en niet alleen voor mijzelf. Ik mag hopen dat tijdens de gemeenteraadsverkiezingen niet alleen de verpakking maar ook de inhoud een podium krijgt. Inhoud of verpakking, ik ben het ff kwijt.

 

Alex Janssen CDA

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.