We leven hier met z’n allen in een mooie gemeente en dat willen we, op zijn minst, graag zo houden. Dat we daar allemaal onze eigen mening over hebben is prima. Dat we discussiëren over hoe het anders of beter kan is ook prima. Maar doe dit dan op de juiste plek met respect voor elkaar.

In het openbaar anderen de maat nemen zonder dat degene daarop kan reageren is snel gedaan maar draagt, mijn inziens, niet bij aan het beter/mooier maken van onze gemeente.  
De afgelopen weken heb ik bij diverse overleggen aan mogen sluiten, hier komt ook naar voren dat als we luisteren naar elkaars standpunten en de reden waarom we dat standpunt hebben er veel duidelijk wordt. Of het nu gaat om van de gebiedsgesprekken energie-industrie, waar we samen met coalitie genoot Essentie vragen hebben gesteld over de gang van zaken. 

Of over overlast die buurtbewoners ondervinden van een ondernemer, ook dan is het goed om te horen dat Provincie, gemeente en ondernemer met elkaar in overleg gaan om tot een oplossing te komen, waar ondernemen binnen de kaders van de wet altijd de norm zal zijn.

Of dat het een open gesprek is tussen 2 sportclubs om te kijken of ze nader tot elkaar kunnen komen. Het voelt goed om in een direct overleg daar een steentje aan bij te kunnen dragen.  Daar krijg je energie van, hoe lastig gesprekken soms ook zijn. Al deze gesprekken dragen bij om een goed beeld te krijgen van de situatie en uiteindelijk een wel overwogen besluit te kunnen nemen.

Een bijdrage leveren aan een mooi(er) Horst aan de Maas met respect voor ieders mening is waar ik het voor doe!

Frenk Peeters

CDA Horst aan de Maas

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.