We mogen alweer voor de tweede keer naar de stembus dit jaar. Dit keer voor het Europees Parlement. De verwachting is dat de opkomst voor deze verkiezingen laag is, terwijl ook de Europese verkiezingen wel degelijk belangrijk zijn voor ons land. We hebben in Nederland veel voordeel van de open grenzen zowel voor bedrijven met handel als ook voor burgers die graag in het buitenland op vakantie gaan. Vaak wordt er negatief over de Europese regels gedacht terwijl er in Europees verband alleen richtlijnen worden opgesteld die vervolgens door de Nationale parlementen in regels worden vertaald. Dus is het belangrijk dat hier meer aandacht voor is.

De samenwerking tussen landen in de Europese Unie is voor Nederland van groot belang. Er zijn grote uitdagingen op het gebied van immigratie, veiligheid, energie en klimaat. Deze kunnen we als klein landje niet alleen oplossen. Tevens liggen er zeker ook kansen. We hebben als CDA een mooie lijst met Esther de Lange op 1 en Jeroen Lenaers op 2 (beide geboren in Limburg), Tom Berendsen op 3, Annie Schreijer-Pierik op 4 en Henk Jan Ormel op 5. Google eens op onze kandidaten waar zij zich voor in willen zetten. Ik heb veel vertrouwen in ons team. Voor mij een extra motivatie om voor onze partij te zorgen dat we goed zichtbaar zijn.

Mijn welgemeend advies: Ga vooral stemmen want een hoge opkomst vind ik belangrijk. Ook Uw stem is belangrijk. En voor Limburg: kies Jeroen Lenaers CDA nummer 2.

Sjaak Jenniskens

Raadslid CDA

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.