Wat is dat toch dat mensen elkaar zo naar het leven staan op social media?

Ik neem jullie even mee naar enkele opmerkingen. Een bericht over de zomermarkt in Horst: teleurstellend, schandalig, niet de moeite, te warm(?!). Of bij het bericht over de plaatsing van 60 alleenstaande minderjarige asielzoekers in Sevenum: eigen mensen eerst, zet ze terug op de boot, Horst naar de klote, vol is vol, nog meer tuig et cetera. Opvallend is de reactie van iemand wiens achternaam verraad dat zijn ouders of voorouders toch ook een stuk oostelijker geboren zijn.

We leven gelukkig in een land waarin je tegen een ander mag zeggen wat je denkt. Maar dat gebeurt dus vooral achter het scherm. Vele emmers stront worden er over elkaar geleegd. Zeg je in het gezicht van die standhouder op de markt: “Jouw kraam is teleurstellend, niet de moeite waard!”. Of tegen die 16-jarige jonge meid die alles heeft achtergelaten: “ Ga terug naar je eigen land, stuk tuig!”.

En ik weet dat er veel dingen zijn die niet goed gaan. Er gaat nog veel mis op het gebied van beleid en communicatie. Maar sta zelf eens op, zoek elkaar op! Probeer niet je eigen gelijk te halen of de ander de mond te snoeren. Maar ga in gesprek en probeer met elkaar van gedachten te wisselen. Zie het algemeen belang, voer een respectvolle discussie en kom samen tot een oplossing. Om met de woorden van mijn naamgenoot te eindigen: Zeggen wat je denkt kan ook iets aardigs zijn!

Loesje

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.