Het blijkt lastig te zijn zaken uit te leggen. Soms lukt dat me wel (Gasthoes) maar soms lukt me dat niet (Maaslijn/Station G’vorst).  Echter ook een gesprek met eigenaren en op locatie bij het NGB, en een paar dagen later een presentatie over de kippen, maken duidelijk dat we ook als Raad lang niet alles weten terwijl we dat misschien te vaak wel denken. Er komt ook nog heel veel op ons af. Denk bijvoorbeeld aan de invulling van Afslag 10 (Zwembad) maar zeker ook het accommodatiebeleid. Onlangs hebben we nog met een afvaardiging van Volleybalvereniging Trivia gesproken over hun wens voor een nieuwe Sporthal.  Kortom, we hebben nog veel ambitieuze plannen. Dat is het ondernemende van Horst aan de Maas. En Nee daarbij vergeten we heel zeker niet, juist niet, de kleinere kernen en Nee we vergeten zeker ook niet onze eigen inwoners. Juist omdat we het allemaal best goed voor elkaar hebben (en ja het kan en moet altijd beter) kunnen we investeren in die plannen die uiteindelijk de inwoners en ondernemers ten goede komen.

Een bekende politicus (Servaas Huys) vertelde me altijd: ”Zonder te veranderen reden we nu nog met paard en kar over een onverharde hobbelweg”.

In de Social Media ligt de nadruk op de verschillen, door in gesprek te gaan komt de nadruk meer te liggen op de overeenkomsten en zeker ook op de oplossing.

Dus nog veel werk aan de winkel zowel in de uitvoering als zeker ook in het uitleggen.

John Jenniskens

Raadslid CDA Horst aan de Maas

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.