We leven in een onrustige en zeer onzekere tijd. Veel inwoners komen serieus in de problemen. Gelukkig brengt de overheid enigszins verlichting. Voor vele doelgroepen echter niet.

Ik doel daarmee op het MKB. De kostprijzen rijzen de pan uit. Energiekosten die meer dan verdubbelen, transport- en arbeidskosten die steeds hoger worden, en ga zo maar door. Daar is niet tegenop te ondernemen. Veel mensen vergeten of weten niet wat het MKB bijdraagt aan onze economie en aan de leefbaarheid.

Denk aan de verenigingen die ze met geld en/of materiaal ondersteunen. Denk aan de bijdrage aan de economie waardoor de overheid de kosten enigszins binnen de perken kan houden, waardoor we een sociaal vangnet voor onze inwoners hebben, waardoor we een mooie culturele sector kunnen ondersteunen, waardoor we verenigingen/instellingen kunnen blijven subsidiëren. Maar ook waardoor we geld vrij kunnen maken om te investeren in ons milieu en de natuur, de energie transitie etc.

Maar het geld moet toch echt eerst worden verdiend voordat we het uit kunnen geven. Laat nu net het MKB daar een hele grote bijdrage aan leveren. Als we hun niet steunen kan dat allemaal niet meer of veel minder! Dat kan niet, dat mag niet, dat moeten we niet willen.

Lokaal is dit niet op te lossen vandaar dat we daar als CDA Horst aan de Maas bij onze Haagse collega’s aandacht voor zullen blijven vragen en zullen we ons lokaal blijven inzetten daar waar we iets voor onze inwoners kunnen betekenen.

John Jenniskens

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.