Dat was de kop afgelopen weekend in de Limburger over de bijeenkomst in Heel tijdens de algemene ledenvergadering van CDA Limburg. Een kop waar ik volledig achtersta, immers ik heb hem zelf kenbaar gemaakt tijdens deze bijeenkomst. Wij zijn een ledenpartij en dan wil je als lid ook gehoord worden.

Momenteel is er veel onvrede, omdat men zich niet gehoord voelt. Ik heb het voorrecht in een geweldige fractie te zitten in onze gemeente, waar we als een echt team fungeren en we precies van elkaar weten wat we willen, kunnen en gaan doen. We pakken de diverse dossiers bij de hand, gaan naar buiten met mensen in gesprek, we luisteren en maken dan een afgewogen oordeel en besluit. Dat besluiten soms lastig zijn, is niet erg, maar we luisteren naar de mensen op straat. Het klinkt zo simpel, waarom gebeurd dat niet in de Haagse kaasstolp? Gaat het dan echt alleen om het pluche?

De 4 kernwaarden van het CDA zijn: Solidariteit, Gespreide verantwoordelijkheid, Rentmeesterschap, Publieke gerechtigheid. En als je langs deze lijn eerlijke  en begrijpelijke politiek bedrijft dan is dat voor mij de drive om in de politiek actief te zijn. Ik vind dat bij  landelijk CDA alle noodzakelijke antennes ontbreken en veel te lang is meebewogen met de neo-liberale politiek van VVD/D’66 en de linksgroene tijdsgeest.

In Horst willen en doen we het anders. Meer weten, bel, mail of app naar:

 

Alex Janssen, CDA Horst aan de Maas

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.