28 april 2024

Even voorstellen: Michel van Lieshout, nieuw raadslid

Op 23 april ben ik geïnstalleerd als nieuw raadslid voor het CDA in Peel en Maas. Graag stel ik mezelf even voor. Mijn naam is Michel van Lieshout, woonachtig in het mooie Ringovenpark in Panningen. Ik ben een echte “Kepelse jong”, zoals ze dat zeggen. Van huis uit ben ik planoloog en econoom en ben al vele jaren zelfstandig ondernemer. Het ondernemersbloed heb ik meegekregen van mijn overgrootvader, Pius Reijnen (waar Piushof en Piuspark naar zijn  vernoemd) en van mijn opa Henri Kessels. Als ondernemer help ik bedrijven met vernieuwen en verduurzamen.   

Werk en politiek vormen mijn grootste hobby’s, naast fietsen, terrasje pikken en lekker eten. Verder ben ik mantelzorger voor mijn moeder, zodat zij ook nog kan genieten van haar leven. In De Groenling en in De Ringoven ben ik bijna kind aan huis. 
 

De politiek heeft mij altijd al getrokken. Als jong menneke zat ik al in het bestuur van CDA Helden. Later ben ik nog raadslid en wethouder geworden in Beek en lid van Provinciale Staten. Tot 2022 ben ik nog actief geweest als burgercommissielid.  

In de raad wil ik me graag inzetten voor prettig wonen, werken en leven in Peel en Maas. Er liggen genoeg uitdagingen. Er zijn te weinig woningen voor jong en oud, de arbeidsmarkt is erg krap en onze leefomgeving staat onder druk. Hoewel ik zelf geen kinderen heb, zet ik me graag in voor een mooie en leefbare toekomst voor de generaties na ons.

 

Michel van Lieshout, raadslid CDA Peel en Maas

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.