15 maart 2017

Maasbree: Halte zonder bus?

Eind vorig jaar spraken wij in het artikel “Maasbree: Bus zonder halte??” in dit blad, bij gemeente, Arriva en provincie Limburg onze zorgen uit over het ingaan van de nieuwe busroute over de provinciale weg Maasbree. Dit terwijl de haltes nog niet gereed waren. Snel daarna (het zal toeval zijn geweest) werd door de provincie volop gewerkt aan het realiseren van de haltes. Vanuit Arriva kregen wij te horen dat er inderdaad vertraging was, maar het goede nieuws was dat de haltes ter hoogte van de Veldsehuizen wél tijdig gereed waren.

Inmiddels is de nieuwe buslijn over de N275 dagelijkse praktijk geworden. Alles is uiteindelijk goed gekomen. Alles? Op een vergeten aanpassing nabij het fietspad bij Valderend na, waardoor auto’s de fietsroute opreden. Dat is inmiddels ook opgelost. Oh ja, en de busreizigers vanuit het centrum richting Panningen moeten wel eerst oversteken om hun fiets aan de overkant te stallen om daarna weer terug over te steken naar het vertrekpunt. Blijkbaar niet genoeg ruimte voor een fietsstalling aan beide zijden?

Afijn, de buslijn loopt. Met alle haltes in gebruik. Alle? Nee hoor! De haltes ter hoogte van Veldsehuizen (juist degene ver buiten de kom die het eerste gereed waren) worden helemaal níet gebruikt. Als busreizigers hier willen in- of uitstappen gaat niet! Ze krijgen dan te horen dat deze haltes niet in het route schema staan?!

Hier zou juist tijdelijk worden bezien hoeveel gebruik er van wordt gemaakt. Zo wordt de uitslag wel heel duidelijk… Wie snapt het nog?

Wim Hermans
fractievoorzitter

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.