24 januari 2022

Pius Park: een bijzondere aanpak in Panningen-Zuid

Het Pius Park is een voor Peel en Maas uniek concept waarin (sport)verenigingen, het middelbaar onderwijs, Wonen Limburg en de gemeente samenwerken om te komen tot een campusachtig gebied in Panningen-Zuid waarin wonen, leren, bewegen, gezondheid en vooral ook samen genieten centraal staat. Een gebied dat vooral ook open en groen ingericht gaat worden, waar jong en oud zich thuis voelen. Het CDA steunt deze gebiedsvisie dan ook graag, waarmee een nieuwe bijdrage wordt geleverd aan de gezinsvriendelijke gemeente die we willen zijn. 
Een vitaal verenigingsleven, een gezonde en groene woon- en leefomgeving waar ook onderling samen gewerkt wordt vinden wij als CDA erg belangrijk. Pius Park levert ook een belangrijke impuls aan de wijk Panningen-Zuid in combinatie met extra woningbouw en een veiligere wegen-infrastructuur. In de raadsvergadering van deze week heeft het CDA dan ook ingestemd met de gebiedsvisie en de aanpak voor verdere uitwerking. De plannen staan op papier, nu de concrete invulling nog! 

Toch heeft het CDA ook nog een nadrukkelijke wens. De skatebaan aan de JF Kennedylaan is dringend aan vernieuwing toe. Daartoe zijn eerder ook afspraken gemaakt door de gemeente, deze afspraken willen wij nakomen. Wij hebben daarom in de raadsvergadering een motie ingediend om de aanleg van een nieuwe skatebaan in het Pius Park z.s.m. te realiseren. Tijdens het opstellen van dit artikel was nog niet bekend of onze motie ook voldoende steun van andere partijen gekregen heeft. 

Lon Caelers-Bos en Michel van Lieshout
 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.