10 juni 2021

Samen

Samen

Mijn naam is Yvette Gielen (18) en ik kom uit Grashoek. Op dit moment ben ik bezig met het afronden van het VWO op het Bouwens van der Boijecollege, waarna ik in Nijmegen de studie rechtsgeleerdheid wil gaan volgen. Daarnaast ben ik mij in de afgelopen jaren meer gaan verdiepen in politiek en heb ik ook deelgenomen aan debatwedstrijden tussen scholen. 

Ondanks dat ik al mijn hele leven in de gemeente Peel en Maas woon, merkte ik in de afgelopen jaren dat er veel lokale zaken langs mij heen gingen. Toen ik in contact raakte met het CDA Peel en Maas leek mij dit de uitgelezen kans om meer mee te krijgen van wat er speelt in de gemeente en zelfs mee te mogen denken over deze zaken. 

Eind vorig jaar ben ik daarom burgerraadslid geworden voor het CDA. Hier kan ik mijn politieke interesse combineren met de maatschappelijke vraagstukken die in de gemeente spelen. Wat mij het meeste aansprak in de partij is het begrip ‘samen’, dat is iets dat in deze tijd nog eens sterk naar voren is gekomen. Dit ‘samen’ betekent ook diversiteit van bijvoorbeeld mensen met verschillende achtergronden en leeftijden. Ik kijk ernaar uit om in gesprek te gaan met deze verschillende mensen en ik hoop hierdoor veel te leren en ervaringen op te doen voor de toekomst.

Yvette Gielen, burgerraadslid CDA Peel en Maas

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.