02 oktober 2020

Voorbereidingen Kindcentrum Kloosterstraat Helden van start

Voorbereidingen Kindcentrum Kloosterstraat Helden van start

Het gebouw van basisschool De Pas is al jaren in slechte staat. Hoog tijd om voor de kinderen een nieuw gebouw te realiseren, vindt ook het CDA. 

Het plan om van het pand van de voormalige Oda-school aan de Kloosterstraat in Helden een kindcentrum te ontwikkelen, ligt er al sinds 2014. Het is een prachtig historisch pand, gelegen in een mooie groene omgeving met rondom veel mogelijkheden voor stimulerende activiteiten.  Kleinschalig onderwijs, waarbij kinderen tot hun 12e jaar een plek krijgen en dat met een vernieuwbouw weer voor decennia kan dienen als basisschool. 

Vanuit diverse fracties, zo ook het CDA, kwam de vraag om samen met de huidige gebruiker van de Oda school, IVN, een passende oplossing te zoeken voor een geschikte alternatieve locatie en de vraag om een verkeersveiligheidsonderzoek uit te voeren. Wethouder Wim Hermans gaf aan om een uiterste inspanning te verrichten richting IVN en in december met cijfers te komen over de resultaten van het verkeersonderzoek.

Wij vinden het belangrijk dat kinderen in hun eigen dorpskern en in een stimulerende en veilige omgeving worden onderwezen. Door de samenwerking met Hoera ontstaat een kindcentrum, waar kinderen tot 12 jaar op dezelfde plek kunnen blijven. Een mooie ontwikkeling, waarbij ouders, het dorp en de buurt zijn meegenomen.

Bas van de Mortel en Lon Caelers-Bos, CDA Peel en Maas

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.