29 januari 2018

CDA blij met provinciale steun voor Lichtenberg

Met een forse financiële bijdrage ondersteunt de Provincie Limburg de noodzaak om Openluchttheater De Lichtenberg in oude glorie te herstellen. Dat heeft CDA-gedeputeerde Hubert Mackus vandaag bekend gemaakt. Hiermee erkent het provinciebestuur het provinciaal belang van dit historisch monument. Landgoed de Lichtenberg ontvangt voor de restauratie een provinciale bijdrage van 380.000 euro.

Hubert Mackus: “Door de restauratie blijft de cultuurhistorische waarde van het monument behouden voor Limburgers en bezoekers aan Limburg.” Volgens de Provincie is het niet alleen de fysieke staat van het gebouw die de aandacht heeft, ook de maatschappelijke en cultuurhistorische waarden wegen zwaar.  “Omdat het theater een toeristische, economische en maatschappelijke publieksfunctie krijgt, dragen we met plezier bij aan de restauratie. We geven De Lichtenberg een nieuwe toekomst.”

De totale kosten zijn begroot op een bedrag van ruim 1 miljoen euro. Hendrik Stals, fractievoorzitter van het CDA Weert, is blij met deze steun vanuit de provincie: “Deze bijdrage is een geweldige stap voorwaarts in de ontwikkeling van dit mooie stukje Weert. Als CDA zetten we ons al jaren in voor behoud van het theater. Het is dan ook erg mooi om te zien dat de ontwikkelingen in een stroomversnelling terecht komen!”

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.