16 mei 2020

Ina Leppink waarnemend burgemeester in Weert

Gouverneur Bovens heeft mevrouw C.C. (Ina) Leppink-Schuitema benoemd als waarnemend burgemeester van de gemeente Weert. Mevrouw Leppink heeft met een delegatie van de gemeenteraad van Weert kennisgemaakt en is daarna door de gouverneur beëdigd. De benoeming gaat formeel maandag 18 mei in.

Mevrouw Leppink (1953) is lid van de VVD. Van 2005 tot 1 januari 2017 was ze burgemeester van de Gelderse fusiegemeente Montferland waar ze als een verbindend en daadkrachtig bestuurder heeft gewerkt. In december 2017 werd ze benoemd tot waarnemend burgemeester in Horst aan de Maas. Die waarneming heeft ruim een jaar geduurd.

Die recente ervaring in de provincie en binnen de Veiligheidsregio Limburg Noord is bijzonder welkom bij de aanpak en maatregelen rond de Coronacrisis.

De politiek-bestuurlijke carrière van Ina Leppink begon in 1997 als gemeenteraadslid in haar toenmalige woonplaats Venlo. Hier was ze vanaf 2001 als wethouder met onder andere Economische Zaken in haar portefeuille.

Voorafgaand aan de benoeming van de waarnemend burgemeester heeft de gouverneur met de fractievoorzitters in de gemeenteraad van Weert gesproken. De keuze voor een waarnemer volgt op de ziekmelding van burgemeester Jos Heijmans, die heeft aangegeven niet terug te willen keren in het ambt van burgemeester van Weert.

Tekst: Gemeente Weert
Foto: Gemeente Horst aan de Maas

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.