10 februari 2020

Nieuw plan voor woningbouw Beekpoort-Noord

In het gebied langs de Zuid-Willemsvaart, tussen de Eindhovenseweg en de Suffolkweg, ontstaat in de komende jaren en nieuw woongebied. De raad van Weert heeft op 5 februari 2020 ingestemd met de visie Beekpoort-Noord. Deze visie beschrijft hoe de ontwikkeling langs de Zuid-Willemsvaart uitwerking moet krijgen.CDA Weert is kritisch op geluiden die opgaan om naast de stadsbrug opnieuw hoogbouw te plaatsen en gaat voor gebouwen met een beperkte hoogte.

Tachtig woningen
In het gebied langs de Zuid-Willemsvaart zijn ongeveer tachtig woningen gepland. In dit plan zitten ‘normale’ woningen en levensloopbestendige (hofjes)woningen. CDA Weert is een grote voorstander van het bouwen van woningen in hofjes. Naast de tachtig woningen zullen er in het plan een deel appartementen op het terrein aan de Stadsbrug ontstaan.

Geen hoogbouw bij de Stadsbrug
Centraal staat dat de volledige raad van Weert wil dat er naast de Stadsbrug bebouwing met een bijzondere kwaliteit komt op deze bijzondere plaats. Verschillen van inzicht zitten er in de hoogte die deze bebouwing moet krijgen. Willen we hoogbouw zoals de Hameij of een plan dat qua hoogte vergelijkbaar is met de appartementengebouwen aan de Helmondseweg bij de Biesterbrug?

CDA Weert kiest voor het tweede. Fractievoorzitter Peter Mols: “Wij vinden dat buiten het stedelijk centrum geen hoogbouw past. Dit vinden wij niet passend in de omgeving en niet passend bij Weert. Wij willen graag de lijn van het stedenbouwkundig adviesbureau volgen en de hoogte van de gebouwen bij de Stadsbrug beperkt houden”.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.