07 april 2022

Nieuwe CDA-fractie in Weert geïnstalleerd

Op 30 maart 2022 zijn namens het CDA Weert Peter Mols, Hendrik Stals, Pierre Sijben en Colette Grijmans geïnstalleerd als raadslid. De vier leden van de CDA-fractie gaan de komende vier jaar aan de slag met het verwezenlijken van onze standpunten, die eerder zijn samengevat in het verkiezingsprogramma CDA Weert Dichtbij. 

Afscheid raads- en commissieleden

Tijdens de raadsvergadering van 28 maart 2022 heeft de CDA-fractie afscheid genomen van twee zeer gewaardeerde collega-raadsleden. Jasper Heesakkers en Jan Stroek hebben zich de afgelopen jaren ingespannen om namens het CDA Weert de Weerter inwoners te vertegenwoordigen in de gemeenteraad van Weert. Betrokkenheid bij de Weerter samenleving gaat echter verder dan een raadszetel. Wij zijn ervan overtuigd dat beide mannen, die de Weerter cultuur, waarden en tradities hoog in het vaandel hebben staan, nog iedere dag een bijdrage zullen leveren aan ons Weert.

Ook namen wij afscheid van een zeer gewaardeerd commissielid, Jeroen. Jeroen heeft zich de afgelopen vier jaar als commissielid ingespannen om de raadsleden in de commissie Ruimte en Economie te ontlasten en heeft daarvoor menig woordvoerderschap in de commissie op zich genomen.

Bovendien gaat een woord van dank naar Antoinette te Riele, van wie wij ook afscheid namen gisteravond. Anoinette heeft als commissielid onder andere ondersteuning geboden aan de commissie Samenleving en Inwoners en Middelen en Bestuur. Helaas was het voor Antoinette, wegens omstandigheden, niet mogelijk om de afgelopen periode deel te nemen aan de vergaderingen. Wij wensen haar veel kracht toe.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.