12 maart 2020

Pierre Sijben 30 jaar raadslid

Tijdens de raadsvergadering van woensdag 11 maart werd stilgestaan bij het feit dat Pierre Sijben 30 jaar raadslid is in Weert. Hij werd door collega-raadslid Carla Jacobs-Verstappen tijdens een onverwachte onderbreking verrast. Carla bood Pierre, na lovende woorden, namens de raad een mooi cadeau aan.

Pierre is in 1986 begonnen als raadslid en van 1998 tot 2002 was hij wethouder en raadslid gelijk. Daarna was hij tot 2006 raadslid en van 2006 tot 2010 was hij opnieuw wethouder. Sinds 2010 tot op heden is hij weer raadslid van de gemeente Weert. Tijdens de afgelopen 30 jaar heeft hij zo’n 300 raadsvergaderingen bijgewoond. 

Tijdens haar toespraak noemde Carla Pierre een man met vele eigenschappen. Een raadslid dat altijd kritisch en controlerend is ingesteld, maar ook gekenmerkt wordt door een grote mate van collegialiteit. Hij is altijd bereid om te sparren en kennis te delen. De CDA-fractie feliciteert Pierre van harte met dit mooie jubileum en hoopt nog lang van zijn haast onuitputtelijke kennis en ervaring gebruik te mogen maken.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.