Introductie

Als Europarlementariër wil ik Europa dichter bij de burger brengen. Maar de EU heeft haar communicatie slecht op orde. Jaarlijks worden duizenden projecten afgerond. Waarom hoor je er nadien niets meer over? Het is juist in de jaren nadien dat de voordelen zichtbaar worden van programma’s zoals Erasmus of initiatieven van Regionale Ontwikkeling.

Dit is het thema van mijn nieuwe boek “Let the stars Shine”, dat ik hierbij aan u voorstel. Europa zit de laatste jaren in de hoek waar de klappen vallen. Het gebrek aan goede communicatie over EU-projecten heb ik al in oktober 2016 aangekaart. Dit gebrek aan zichtbaarheid maakt dat wij de meerwaarde van de EU en de welvaart die we eraan te danken hebben, als vanzelfsprekend beschouwen. Of erger, we zien de voordelen niet meer. Uit het zicht, uit het hart.

Daarom lanceer ik, samen met acht andere EVP-Europarlementariërs, de actie “Let the Stars Shine”, het Initiatief van de Negen. Niet om het over Brussel en de politiek te hebben, maar om mensen aan het woord te brengen die ervaring hebben met Europa. Mensen die een project hebben gerealiseerd met EU steun. Zij zijn de sterren die ik wil laten fonkelen!

Hopelijk is mijn boek een inspiratie voor u om samen met mij na te denken over het Europa van nu en het Europa van straks!

 

Bent u één van de sterren, die in Europa wil stralen?

Samen met acht collega’s in het Europees Parlement ga ik actief aan de slag. Elk in ons eigen land proberen we de burger meer bij Europa te betrekken via de actie ‘Let the Stars Shine’. Zodat de mensen die dankzij Europa verder komen, gaan stralen. We kiezen er daarom voor Europa van onderaf aan te pakken en te laten zien, waar Europa er toe doet in het leven van alledag.

Tijdens de Biobased Inspiratiedag op 30 augustus wordt in aanwezigheid van Eurocommissaris Cretu het startsein geven voor de actie ‘Let the Start Shine’. Deze actie richt zich op ‘sterren’ op het gebied van Biobased producten, maar ook is er de mogelijkheid u aan te melden onder de categorie ‘overige initiatieven’.

Wilt u uw verhaal vertellen, meldt u zich dan aan voor de verkiezing van de beste projecten van de EU. Dit biedt u de kans uw ideeën te presenteren op een expositie in het Europees Parlement begin 2018.

De regels zijn simpel:

  • Vermeld of u meedoet als persoon, vereniging, organisatie of bedrijf;

  • Vermeld de naam van een contactpersoon en zijn/haar contactgegevens;

  • U kunt één of meerdere ideeën insturen;

  • Geef aan, voor welke categorie u uw voorstel indient: ‘Biobased producten’ of ‘Overig’;

  • Vertel uw verhaal over het belang van Europa voor de toekomst van uw project of initiatief. Dit kan in woorden, in beelden (foto’s, film) of een combinatie ervan.

  • Stuur uw inzending voor 21 december 2017 op naar het kantoor van Lambert van Nistelrooij, t.a.v. Mariska Neefjes, secretaris van de jury, via email: lambert.vannistelrooij@europarl.europa.eu.

 

Persconferentie "Let the Stars Shine" 14/06

Op 14 juni heb ik officieel mijn nieuwe boek voorgesteld aan de verzamelde pers, waarvan ik graag de foto's met u wil delen. Daarna heb ik het ook voorgesteld tijdens de EVP Groepsvergadering. De Vice-President voor Communicatie is het mij eens dat de communicatie anders moet. Het is de bedoeling dat het Initiatief van de Negen een Initiatief van 99 wordt!

 

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.