Introductie

Als Europarlementariër wil ik Europa dichterbij de burger brengen. Maar de EU heeft haar communicatie slecht op orde. Jaarlijks worden duizenden projecten afgerond. Waarom hoor je er nadien niets meer over? Het is juist in de jaren nadien dat de voordelen zichtbaar worden van programma’s zoals Erasmus of initiatieven van Regionale Ontwikkeling.

Dit is het thema van mijn nieuwe boek “Let the stars Shine”, dat ik hierbij aan u voorstel. Europa zit de laatste jaren in de hoek waar de klappen vallen. Het gebrek aan goede communicatie over EU-projecten heb ik al in oktober 2016 aangekaart. Dit gebrek aan zichtbaarheid maakt dat wij de meerwaarde van de EU en de welvaart die we eraan te danken hebben, als vanzelfsprekend beschouwen. Of erger, we zien de voordelen niet meer. Uit het zicht, uit het hart.

Daarom lanceer ik, samen met acht andere EVP-Europarlementariërs, de actie “Let the Stars Shine”, het Initiatief van de Negen. Niet om het over Brussel en de politiek te hebben, maar om mensen aan het woord te brengen die ervaring hebben met Europa. Mensen die een project hebben gerealiseerd met EU steun. Zij zijn de sterren die ik wil laten fonkelen!

Hopelijk is mijn boek een inspiratie voor u om samen met mij na te denken over het Europa van nu en het Europa van straks!

Persconferentie "Let the Stars Shine" 14/06

Op 14 juni heb ik officieel mijn nieuwe boek voorgesteld aan de verzamelde pers, waarvan ik graag de foto's met u wil delen. Daarna heb ik het ook voorgesteld tijdens de EVP Groepsvergadering. De Vice-President voor Communicatie is het mij eens dat de communicatie anders moet. Het is de bedoeling dat het Initiatief van de Negen een Initiatief van 99 wordt!

 

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.