05 juli 2018

Straatsburg deze week 02/07-05/07

De laatste Straatsburg-week voor het zomerreces zit er alweer op, maar dat betekent uiteraard niet dat wij het al rustig aan hebben gedaan!

Op dinsdag heb ik samen met Commissaris voor Regionale Ontwikkeling, Corina Cretu, de nominaties uitgereikt aan de 21 finalisten van de RegioStars Awards 2018. Meer info vindt u in de video hieronder.

Ook hebben we gestemd voor het voorstel betreffende de versoepeling van de financiele regels van toepassing op de begroting van de Unie, oftewel de 'Omnibus'.

Deze nieuwe wet maakt het werken met EU fondsen een stuk gemakkelijker. Weg met die controle op controle, soms wel tot vijf keer. Dit was een doorn in het oog van vele EU-begunstigden. Bovendien ben ik tevreden met de focus op communicatie. 15% van het technische assistentie-budget zal worden besteed aan communicatie. Duizenden projecten worden jaarlijks afgerond door middel van EU-fondsen, maar je hoort nadien niks. Betere zichtbaarheid is nodig want uit het zicht, is uit het hart. Deze verordening zal de zichtbaarheid van projecten goed doen.

Mijn volledige bijdrage in de plenaire kunt u hier terugbekijken. Voor meer informatie kunt u hier terecht.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.