25 november 2017

CDA Alphen-Chaam presenteert kandidatenlijst voor gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018

Het CDA in Alphen-Chaam heeft haar kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen gepresenteerd. De leden stelden deze op 22 november vast. “Een lijst vol lokale toppers”, aldus afdelingsvoorzitter John Snoeijs.

Achter lijsttrekker en zittend wethouder Corry Janssen staat bouwondernemer Deo de Wit op plaats 2. De Wit is de hoogste nieuwkomer en afkomstig uit Chaam. 

Op plaats 3 staat Arjan van Dongen uit Galder en op plaats 4 Gust Hendrickx uit Alphen. Van Dongen is fiscalist werkzaam bij een accountantskantoor. Hendrickx is melkveehouder.

De top 5 wordt gecompleteerd door de Alphense Astrid Lanslots. Zij werkt als diëtiste bij zorgorganisatie Thebe.

Lijsttrekker Corry Janssen over de kandidatenlijst:

“Ik ben ontzettend trots op deze kandidatenlijst, die een mooie mix is van ervaring, vernieuwing én verjonging. Stuk voor stuk kandidaten die voor hun kern en gemeente het verschil kunnen maken. Laat de campagne maar beginnen.”

De kandidatenlijst is tot stand gekomen op voorspraak van een commissie en vervolgens aan de CDA-leden voorgelegd. Op de lijst staan in totaal 27 namen. Lijstduwer is Toon Stevens  De volledige kandidatenlijst is als bijlage aan dit persbericht toegevoegd. 

Behalve de kandidatenlijst stelden de leden van het CDA Alphen-Chaam ook hun verkiezingsmotto vast: KERNgezond. Afdelingsvoorzitter John Snoeijs: “Met het motto KERNgezond dragen we uit dat het CDA staat voor gezonde kernen, een financieel gezonde gemeente én een kerngezonde gemeenschap waarvoor gezondheid heel belangrijk is”.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.