15 maart 2018

CDA Alphen Chaam telt af (5)

2. Deo de Wit, Chaam 

 

Ik ben Deo de Wit, net 50 geworden en bijna samenwonend met mijn vriendin Hanneke. Ik woon al van af mijn 22e jaar in Chaam. Eerst was ik werkzaam in de varkenshouderij en nu al vele jaren in de bouw. Ik was altijd al politiek geïnteresseerd en is nu het moment gekomen om daarin ook actief te worden. Ik heb gekozen voor het CDA vanwege het uitdragen van een verantwoord rentmeesterschap voor de wereld waarin we leven. Het belang van het lokale bestuur van het CDA vanwege de overkoepelende en verbindende rol voor de verschillende kernen. 

 

Mijn speerpunten zijn: 

 

1) Streven naar CPO-projecten voor iedere kern om een evenwichtige generatie opbouw te behouden en de kernen te versterken.

 

2) De wens van beide basisscholen in Chaam om tot nieuwbouw van een gezamenlijke locatie op een slimme plaats te helpen vormgeven. 

 

3) Een doordacht en actief gemeentelijk beleid nastreven wat effectieve aanpak faciliteert om vrijkomende agrarische bebouwing (VAB’s) en locaties nieuwe economische betekenis te geven. Zowel voor recreatie, kleinschalige bedrijvigheid, wonen en zorg of combinaties van deze zaken. Door extra inspanning te eisen voor inpassing in het landschap en versterking natuurwaarden/biodiversiteit, ondervinden de bedrijven op de bedrijventerreinen geen concurrentienadeel. Dit mag ook geen onoverkomelijke hindernissen opwerpen voor bestaande agrarische bedrijven met toekomstperspectief en plannen.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.