16 John Rousse

Werkendam

Ik ben John Rousse. Geboren en opgegroeid in het mooie Werkendam waar ik samen met mijn vrouw Els met veel plezier nog steeds woon.

Ik werk voor FrieslandCampina, een grote Zuivelonderneming die dagelijks melk ophaalt bij vele duizenden boeren in Nederland en deze melk verwerkt tot gezonde en voedzame producten. Een mooi bedrijf dat gezonde voeding, duurzaam omgaan met onze natuur en lekker veel bezig zijn in de buitenlucht hoog in het vaandel heeft staan en dat past bij mij. Ik ben een echt sportmens, doe aan hardlopen, speel tennis en zaalvoetbal en geloof dan ook dat veel en regelmatig bewegen naast gezonde voeding en frisse buitenlucht de sleutel is tot gezondheid en geestelijk welzijn.

Daarnaast ben ik al een aantal jaren voorzitter van Tennisvereniging Werkendam en ben via deze bestuurlijke ervaring in aanraking gekomen en geinterreseerd geraakt in onze plaatselijke politiek. Ik heb als voorzitter geleerd dat politiek en de besluiten die daar
genomen worden een grote bijdrage kunnen leveren aan een van de dingen waar ik in geloof; veel bewegen is gezond en draagt bij aan het bevorderen van gezondheid. Daarom moeten we de vele sportverenigingen in onze gemeente koesteren en ondersteunen. Daar wil ik me dan ook voor inspannen.

Ook heb ik geleerd dat samenwerken tot betere resultaten leidt dan individualisme. Dat zou ook moeten gelden voor onze volksvertegenwoordigers. We moeten altijd het belang van onze burgers voorop stellen en datgene doen waar de mensen die we vertegenwoordigen echt helpt. Of het nu gaat om armoedebestrijding, bestrijden van werkloosheid of zorgen voor voldoende zorg, dat moet de Gemeenteraad als team oppakken. Daar wil ik dan ook voor staan als gemeenteraadslid.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.