31 januari 2022

Dure energie

Een onrustige situatie aan de Russische grens, tezamen met de afbouw van gaswinning in Groningen en het sluiten van de kolencentrales zorgt voor krapte.
Daardoor hebben we hoge energieprijzen zowel voor gas als voor elektriciteit. U zult zeggen wat heeft dat met ons Bernheze te maken?
Nou: een versnelling  van onze groene energie productie!
Tijdens de discussie over de zoekgebieden voor de windmolens, heeft het CDA zich uitgesproken om vooralsnog te zoeken naar andere mogelijkheden. De ondernemers in ons buitengebied zijn zich aan het oriënteren op nieuwe mogelijkheden.
Dat zou prachtig zijn, energieproductie door lokale ondernemers die een groot gedeelte van onze gemeentelijke RES opgave in gaan vullen. Zowel zonnepanelen, elektriciteitsproductie als groen gas komt dan in beeld.

Je zou hierbij kunnen denken aan het telen van hoogwaardig fruit onder zonnepanelen in plaats van gebruik te maken van plastic tunnels, of groengas-productie op bedrijfsniveau.
Daarnaast ziet het CDA ook mogelijkheden met parkeergelegenheid onder een dak van zonnepanelen, of een geluidswal van zonnepanelen zoals langs de A50! Dan snijdt het mes aan twee kanten.
Het CDA wil meedenken, met de ondernemers die vooruit willen met nieuwe ontwikkelingen die passen in onze omgeving. Een aantrekkelijk buitengebied, waarbij kwaliteit hand in hand gaat met economie.
Een buitengebied waar het goed wonen, werken en recreëren is .

CDA altijd in de buurt!
 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.