17 mei 2021

Een fijne woonomgeving

Een fijne woonomgeving

Rond 1 april kwamen, na ruim een half jaar afwezigheid, de eerste zwaluwen hun nestjes in mijn melkstal weer opzoeken.  De 16 nestjes zijn zo goed als allemaal weer bezet en zijn in de stal veilig voor de poes en roofvogels. Inmiddels zijn de eerste eitjes uitgekomen. Tot augustus blijven ze hier om hun jongen groot te brengen en vertrekken dan naar Afrika, voor de winter.

Dit bruggetje brengt mij op het thema wonen: recent fietste ik door de nieuwe wijk “De Hoef”. Ik zag moeders met wandelwagens en spelende kinderen op straat. Een rustige wijk met een variatie aan bouwstijlen en fijne uitstraling.  Deze omgeving gaf door de manier van inrichting, een gevoel van veiligheid en geborgenheid. Het aanwezige groen en water zorgt, naast een fijne sfeer voor de infiltratie van regenwater in onze bodem. Wist u dat u daar zelf ook kan bijdragen? Één tegel minder en één plantje meer in de tuin helpt al!

De bouw van de nieuwbouwwijk “De Erven” in Heesch is inmiddels ook al mooi op gang gekomen.

Een goede woonomgeving en voldoende geschikte woningen voor iedereen, zijn erg belangrijk. Voor het CDA Bernheze is dit dan ook al jaren een prioriteit. We kijken dan ook uit naar de nieuwe Woonvisie waar dit jaar aan gewerkt gaat worden.


Adri School

Burgerlid  Commissie Bestuur & Strategie

 

CDA Bernheze: altijd in de buurt!

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.