15 januari 2023

Een nieuw jaar, een nieuwe burgemeester

Allereerst voor iedereen nog de beste wensen. Hopelijk heb je fijne dagen gehad met kerst en een goede start gemaakt van het nieuwe jaar. Maar het kan ook zijn dat je een minder fijne periode hebt en je blij bent dat alle ‘gewone’ dingen weer zijn opgestart. 
Wij zijn als CDA-fractie ook alweer gestart. De eerste agendapunten zijn besproken, de eerste bezoeken aan inwoners hebben we ook alweer achter de rug en de commissievergaderingen zijn deze week alweer begonnen. 
Er staat veel op de planning dit jaar. Denk aan de komst van de omgevingswet, onderzoek voor verbouw basisschool Op Weg, afronding Traverse, nieuwe woningbouwplannen maar ook de komst van hopelijk twee nieuwe burgemeesters. Want met het aanstaande vertrek van ‘ons Marieke’ moeten we op zoek naar een nieuwe burgermoeder of vader. 
Die taak komt bij de vertrouwenscommissie vanuit de gemeenteraad te liggen. Deze commissie bestaat in principe uit fractievoorzitters, griffier, gemeentesecretaris en een collegelid. We stellen een profielschets op, want wat voor iemand zoeken we eigenlijk? De vacature gaat open, er wordt gesolliciteerd, we gaan selecteren en voeren gesprekken. Dit gaat de nodige tijd in beslag nemen, vooral omdat dit heel zorgvuldig moet gebeuren. Hopelijk wordt deze maand dan ook bekend wie onze waarnemend burgemeester wordt voor de tussenliggende periode. 

Mart Smits
Fractievoorzitter CDA Bernheze
CDA Bernheze: altijd in de buurt! 
 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.