01 december 2023

Eens, we zijn het niet eens.

Eens, we zijn het niet eens.

 

Een conclusie die steeds minder lijkt voor te komen. Wel een mooie conclusie. Het hoeft niet zo te zijn dat jij het met mij eens bent. Ik denk anders, heb andere ervaringen, ken andere mensen of weet andere dingen (niet). Juist dat maakt het samen inhoudelijk discussiëren zo belangrijk.

 

Ik ben niet te groot of te eigenwijs om mijn ongelijk toe te geven als je met argumenten komt die onweerlegbaar zijn, die mij overtuigen van mijn ongelijk of mijn onwetendheid. Dat is niet erg, dat is mooi. Juist dán kom je ergens waar je daarvoor niet had verwacht uit te zullen komen, samen.

 

En kom je er niet uit? Accepteer dan het standpunt van de ander. Je bent eens, dat je het niet eens bent: samen. En het sleutelwoord is hier ‘samen’. De gemeenschap heeft (voor vier jaar) samen gekozen en besloten welke richting we op gaan. Een onomstotelijk en eerlijk gekozen meerderheid heeft daarvoor gezorgd.

 

Als ik het graag anders zie, ligt er voor mij juist in de tussenliggende tijd een mooie opdracht: jou te overtuigen van mijn standpunten. Samen in gesprekken, in discussies, met goede ideeën en argumenten en altijd met respect. Daarbij altijd accepteren dat er mogelijk meer mensen zijn met andere meningen en visie. Samen komen we verder. Luister en blijf praten!

 

Gertjan Hermes

Raadslid CDA Bernheze

CDA Bernheze: altijd in de buurt!

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.