06 oktober 2021

Ezra Leeger beëdigd als Lid van Provinciale Staten

Ezra Leeger beëdigd als Lid van Provinciale Staten.

Tijdens de Statenvergadering vrijdag 1 oktober is Ezra Leeger uit Nistelrode beëdigd als nieuw Statenlid voor het CDA. Leeger stond bij de verkiezingen in 2019 op nummer 14 van de CDA-lijst.

Ezra is zeer gemotiveerd om aan de slag te gaan in het provinciehuis. “Bernheze is een mooi stukje Brabant, maar heeft nu veel uitdagingen op haar pad. Uitdagingen die we in heel Brabant zien en waarover grote besluiten worden genomen in de provincie.” Bernheze verdient het daarom om een eigen stem te hebben in het provinciehuis. Dat was mijn motivatie om me in 2019 verkiesbaar te stellen voor de verkiezingen voor Provinciale Staten”, legt ze uit. “Ik vind dat als je een mening hebt over hoe dingen in de samenleving gaan, je ook zelf bereid moet zijn om je handen uit je mouwen te steken”.

De Brabantse statenvertegenwoordiging dateert al uit de 13e eeuw en staat in een lange traditie en de provinciale volksvertegenwoordigers kiezen bijvoorbeeld de leden van de Eerste Kamer. “In maart 2023 mogen de Brabanders weer naar de stembus voor de volgende statenverkiezingen”, besluit Ezra Leeger. ”En tot die tijd ga ik daar mijn best doen voor een Brabant waarin we goed omgaan met de natuur en het klimaat, een Brabant waarin we ons realiseren dat ondernemers hun brood moeten kunnen verdienen. Kortom, een Brabant dat klaar is voor de toekomst”.

CDA Bernheze: altijd in de buurt!

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.