31 mei 2023

'Heb je niet, dan kan je niet'

Zei een voormalig CDA-Kamerlid eens waar het ging over de uitgaven van de overheid. Er zullen dus altijd keuzes gemaakt moeten worden: wat doe je wel, niet of later. Zo ook in Bernheze.

We staan er goed voor als gemeente met royale reserves en een hoog ambitieniveau met allerlei plannen. Maar ook de gemeente wordt geraakt door de inflatie, stijgende kosten op allerlei vlakken en inkomsten die minder hard mee groeien.

Dus ook wij moeten keuzes maken welke projecten door kunnen of waar de planning aangepast moet worden. We streven er als CDA Bernheze naar om zoveel mogelijk uit te voeren, daarvoor kunnen we gedeeltelijk de reserves inzetten maar tegelijkertijd willen we daar voorzichtig mee omgaan.

We vinden het onder meer belangrijk dat de dienstverlening verder wordt verbeterd, diverse wegen die al lang in de planning staan nu worden aangepakt, de verdere vergroening van de dorpen en nog veel meer.

Om het meeste door te laten gaan moet het college de komende tijd dus gaan kijken wat de hoogste prioriteit heeft en waar het wel wat zuiniger aan kan. Het wensenlijstje is dit keer groter dan de pot met euro’s.

Mart Smits

Fractievoorzitter CDA Bernheze

CDA Bernheze: altijd in de buurt!

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.