16 november 2023

Het kan verkeren

Het kan verkeren

 

We horen ze de laatste tijd enorm vaak, de drie B’s: bouwen, bouwen, bouwen. De komende jaren worden er veel woningen gebouwd in Bernheze. Maar waar gebouwd wordt, dient ook een ontsluiting te zijn. Woonwijken dienen goed bereikbaar te zijn en daarbij moet natuurlijk ook naar de toekomst worden gekeken.

 

En dat naar de toekomst kijken zal gaan gebeuren met het opstellen van de mobiliteitsvisie en mobiliteitsplan, waar de gemeente nu aan werkt. De aanleiding hiervoor zijn de zorgen die door inwoners zijn geuit over de huidige verkeerssituaties. De afgelopen jaren is er namelijk veel veranderd: een toename van het aantal inwoners en voertuigen maar ook een toegenomen diversiteit aan voertuigen. Veel wegen zijn dan ook niet meer ingericht op de situatie van nu. Zo zijn de wegen Weijen en Laar in Nistelrode ingericht voor een maximum van 4.000 voertuigen per 24 uur maar inmiddels hebben deze te maken met zo’n 10.000 voertuigen per 24 uur. De aanpak hiervan staat al op de planning, maar dat alleen lost het probleem niet op. Een greep uit andere plannen zijn: een fietsverbinding naar De Erven, de Schoonstraat in Heesch, de Gouverneursweg in Heeswijk-Dinther en de Peelstraat in Vorstenbosch.

 

Een totaalbeeld krijgen van mobiliteit in Bernheze is belangrijk, zodat een plan kan worden opgesteld en we hier veilig en goed kunnen blijven wandelen, fietsen en rijden.

 

Silvana Schoonenberg

Raadslid CDA Bernheze

CDA Bernheze: altijd in de buurt!

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.