02 juni 2020

Hoe fijn is een warm nest?

Hoe fijn is een warm nest?

Volg je de media, dan kun je er momenteel niet omheen: het Covid-19 virus is het gesprek van de dag. Geen verjaardagsfeest, geen festival, geen sporten. Niet meer gewoon een biertje in de kroeg. Geen vrijblijvend en spontaan bezoek aan je dierbaren. En ook, het overlijden van iemand uit je naaste omgeving en een aangepast afscheid in kleine kring.

Bernheze kent op dit moment 65 inwoners die overleden zijn aan dit virus. Dit heeft bij veel inwoners littekens en een lege ruimte achtergelaten.  Ook “mijn Vorstenbosch” werd in korte tijd vaak getroffen. Hoe pijnlijk dit ook is, voor mij heeft het ook aangetoond waar een klein dorp groot in kan zijn. Al die dorpsinwoners die hun medeleven tonen, door tijdens een laatste rit door het dorp een laatste groet uit te brengen. Hoe mooi kan dan iets droevigs zijn.

Steeds vaker wordt gesproken over “het nieuwe nu”: Een samenleving waarbij we afstand van elkaar houden. In de ogen van het CDA Bernheze brengt dit meteen een andere zorg naar boven, eenzaamheid wel te verstaan. Nabestaanden die ineens hun maatje verloren hebben staan er ineens alleen voor. Kijk hier alstublieft naar om, plan een bezoek, pak de telefoon of nodig ze uit, want ook met een anderhalve meter afstand hoeft er geen eenzaamheid te zijn. Want zeg nu zelf, hoe fijn is een warm nest?

Erik van der Wijst

Raadslid CDA Bernheze

 

CDA Bernheze: altijd in de buurt!

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.