11 september 2023

Kamersche Hoef

Kamersche Hoef

Inmiddels ligt het nieuwe plan Kamersche Hoef in ontwerp ter inzage. Een divers plan van 143 woningen met voor ieder wat wils. Zowel verschillende soorten koopwoningen als ook de (brood)nodige sociale huurwoningen. Het plan voorziet ook in de mogelijkheid om zogenaamde CPO-woningen te realiseren.

 

Mede op ons verzoek wordt ingezet op betaalbaar wonen en bouwen voor inwoners. Wij, als CDA Bernheze, staan dan ook achter de zelfbewoningsplicht zodat het minder aantrekkelijk wordt voor huisjesmelkers. Er kunnen echter altijd onvoorziene omstandigheden spelen, waardoor er ook maatwerk (onder voorwaarden) moet worden kunnen geleverd.

 

Verder is het plan mede op ons verzoek op onderdelen aangepast, met name vanuit de herziene woonvisie. Dergelijke ruimtelijke ontwikkelingen hebben vaak een lange procedurele doorlooptijd, wat het lastig maakt om bij veranderende inzichten nog wijzigingen aan te brengen in de lopende procedure.

 

Daarom willen we als CDA Bernheze dat we als gemeente inzetten op maximale flexibiliteit in de plannen om maximaal maatwerk (waarbij niet alles mogelijk is) te kunnen leveren. We hopen zo snel mogelijk bestaande (of nieuwe) Bernhezernaren te verwelkomen in dit mooie plan. Gezien de ligging nabij de Heeswijkse bossen, het Kasteel en de Kersouwe is er voldoende ruimte voor ontspanning dichtbij.

 

Erwin van Kessel

Raadslid CDA Bernheze

CDA Bernheze: altijd in de buurt!

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.