08 maart 2024

Leefbaarheid in de kleine kernen

Leefbaarheid in de kleine kernen 

 

De leefbaarheid van onze kernen wordt bepaald door een aantal samenhangende thema's zoals bijvoorbeeld wonen, onderwijs, veiligheid en bereikbaarheid. Het CDA Bernheze blijft hier continue aandacht voor vragen.  Zo hebben we eerder er bij de gemeente op aangedrongen om opnieuw in gesprek te gaan met de tennisclub in Vorstenbosch om te kijken op welke manier men ondersteuning kon bieden in de realisatie van de padelbanen. Het doet ons goed om te zien dat tal van vrijwilligers op dit moment bezig zijn om ervoor te zorgen dat rond de zomer de eerste potjes padel gespeeld kunnen worden.  

 

Ook hebben we eerder aandacht gevraagd voor het behoud van het schoolgebouw in de kern van Vorstenbosch, dit wel met het verzoek vaart te maken in de renovatieplannen. Een school met een karakteristieke uitstraling rondom een speelveld met voorzieningen voor jong en oud blijft hierdoor gelukkig behouden.  

 

Donderdag 7 maart staat het onderwerp Huisvesting basisschool Op Weg op de agenda van de raadsvergadering.  Hierbij zullen we kritisch kijken naar de tijdelijke huisvestiging. De kwaliteit van het onderwijs zal namelijk gewaarborgd moeten worden maar we zullen ook nogmaals benadrukken dat het tijd wordt om de plannen tot uitvoering te brengen. Dit alles om de leefbaarheid in de kern ook voor de lange termijn te borgen.  

 

Chantal Kanters & Erik van der Wijst
Raadsleden CDA Bernheze
CDA Bernheze: altijd in de buurt!

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.