03 mei 2023

Lintjesregen en seniorenwoningen

Lintjesregen en seniorenwoningen

Lintjesregen

Vorige week was het weer zover, de Koninklijke onderscheidingen werden in Bernheze uitgereikt. Voor veel mensen een mooi symbolische blijk van waardering voor vaak jarenlang tomeloze en belangeloze inzet als vrijwilliger.

 

Vrijwilligers zijn voor ontzettend veel verenigingen en organisaties van groot belang, zij hoeven er niks voor terug en doen het meestal met veel plezier. Maar als dan de burgemeester op de stoep staat om jou voor die inzet in het zonnetje te zetten is dat wel een speciaal moment om trots op te mogen zijn. Een kleine tip: iemand voordragen neemt de nodige tijd in beslag, kijk dus nu al op lintjes.nl en draag iemand voor de Lintjesregen in 2024 voor.

 

Seniorenwoningen

Kinderen uit huis, of die grote tuin is toch wel groot geworden om bij te houden, dat grote of verouderde huis warm stoken is ook al niet meer zo voordelig en zo nog veel meer redenen om aan de ‘oude’ dag te gaan denken en kleiner te gaan wonen met een slaap- en badkamer op de begane grond.   

 

Maar zoveel van dat soort huizen zijn er niet in de bestaande woningvoorraad. Wij roepen het college dan ook op meer seniorenwoningen te realiseren in nieuwbouwplannen zodat die fijne woning waar je jaren met plezier hebt gewoond beschikbaar komt voor de volgende generatie.

 

Mart Smits

Fractievoorzitter CDA Bernheze

CDA Bernheze: altijd in de buurt!

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.