23 februari 2022

Onze verenigingen, keibelangrijk!

Bernheze, een gemeente met karakteristieke dorpskernen waar de sociale netwerken hecht en lokaal zijn. We hebben intensief contacten met buren en vrienden en blijven graag in ons geboortedorp wonen. 
Onze verenigingen spelen daarbij een belangrijke rol. Juist een vereniging zorgt voor een goede leefbaarheid in onze dorpen, juist omdat verenigingen vaak lokaal rekruteren: je bent lid van een vereniging omdat je in het dorp woont en ondersteuning van het verenigingsleven hoort er dus gewoon bij. 
Voor de verenigingen is het steeds belangrijker om aan de behoefte van hun leden te kunnen blijven voldoen, ze moeten mee bewegen met de laatste trends en ontwikkelingen. Maar ook de ontwikkelingen op het gebied van woningbouw zijn van belang voor een gezond verenigingsleven. Het CDA Bernheze wil dat er in iedere kern van onze gemeente de komende jaren flink gebouwd blijft worden. Dit biedt kansen voor onze verenigingen want, nieuwe aanwas!
 Het CDA Bernheze vindt het belangrijk om onze verenigingen te blijven faciliteren. In Vorstenbosch is de voetbalclub momenteel aan het onderzoeken of de realisatie van een kunstgrasveld mogelijk is en ook de tennisclub onderzoekt of het haalbaar is om de accommodatie te voorzien van padelbanen. Ontwikkelingen die belangrijk zijn voor deze verenigingen. Het CDA Bernheze ondersteunt deze initiatieven van harte! 

Erik van der Wijst
Raadslid CDA Bernheze
CDA Bernheze: altijd in de buurt!
 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.