14 september 2021

Op stoom

Op stoom

Inmiddels zijn de zwaluwen met hun jongen, die ze in onze koeienstal hebben uitgebroed, weer naar Afrika vertrokken om te daar te overwinteren. In onze omgeving zijn velen weer terug van vakantie, en de kinderen gaan weer naar school. Dit betekent dat de zomer ten einde is gekomen en er weer volle bak gewerkt kan gaan worden. Deels vanuit huis, deels vanuit kantoor of bedrijf.

Ook voor de gemeente Bernheze betekent dit dat we volop bezig zijn met de uitvoering van onze  plannen. De ambtelijke organisatie is weer op sterkte en is bezig om de opgelopen achterstand met de bestemmingsplannen en principeverzoeken weg te werken.

We hebben hier als CDA veel aandacht voor gevraagd en zijn daarom ook blij dat er voortgang wordt gemaakt. Het wisselen van de ambtelijke aanspreekpunten is door het verloop niet te vermijden, maar heeft wel enige terechte kritiek gekregen van onze inwoners. Daarnaast wordt de woonvisie voor de komende 5 jaren vorm gegeven, zodat deze weer past voor de woonbehoefte van onze inwoners.

Met de behandeling van de kadernota heeft het CDA aangegeven dat de infrastructurele werken, een achttal wegen ter verbetering, niet geschrapt mogen worden. Maar in verband met de verkeersveiligheid toch uitgevoerd moeten worden. Daarvoor moet extra geld gereserveerd zijn. Momenteel wordt gesproken over de volgorde van aanpak, wat eerst? De uitvoering wordt dan gespreid over meerdere jaren.

CDA: altijd in de buurt!

Adri School
Burgerlid Bestuur en Strategie     

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.