10 juli 2023

Vakantietijd

Vakantietijd

Ben eens eerlijk, telt ook u regelmatig af tot de eerstkomende vakantie? Ik wel. Voor mij is dit namelijk hét middel om mezelf te onttrekken aan de dagelijkse drukte. Deels kies ik hier natuurlijk zelf voor door mezelf bijvoorbeeld als vrijwilliger in te zetten op de basisschool, de sportclub en bij het organiseren van dorpsactiviteiten.

De prestatiedruk vanuit de samenleving is in mijn ogen de laatste jaren ook alleen maar groter geworden. Het toegenomen werktempo en de noodzaak om continue te presteren maakt van onze samenleving steeds meer een “stressmaatschappij”.  Zowel voor volwassen als voor kinderen.

Het is nu weer bijna vakantietijd en dat is natuurlijk heerlijk.  Even niets aan je hoofd, even geen werk, geen vergaderingen, geen politiek maar tijd om de batterij op te laden. Leuke dingen doen met het gezin, familie of vrienden. Zelf ga ik altijd naar een camping in Zuid-Europa, even er helemaal tussenuit en daar kan ik echt van genieten.

Vergeet alleen niet dat de vakantietijd niet voor iedereen een plezierige periode is. Een aanzienlijk deel van de inwoners in Nederland voelt zich eenzaam. En als hun naasten op vakantie zijn, wordt dit gevoel vaak nog versterkt. Ik heb de adressen al klaarliggen om een vakantiekaartje te sturen, doet u mee? 

Erik van der Wijst
Raadslid CDA Bernheze
CDA Bernheze: altijd in de buurt!

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.