16 juni 2020

Veilig op de fiets naar school

Veilig op de fiets naar school

`Ik wil graag zelf op de fiets naar school!` Zeven is ze. Al zeven, in haar eigen bewoordingen, ik snap haar wel. En ik gun het haar ook, zelf op de fiets naar school. Maar ik weet ook: het verkeer raast vaak door de straten,  een kleine kinderfiets, hoe kleurrijk ook, is zo over het hoofd gezien.

Bij veilig verkeer gaat het om de bescherming van de kwetsbaarste verkeersdeelnemers. Schoolkinderen, fietsers, voetgangers. En op straten, waar auto’s, fietsers, tractoren en vrachtwagens wedijveren om het beschikbare asfalt, laat je je kleine meisje niet los.

Verkeersveiligheid is één van de belangrijkste speerpunten van het CDA. We willen dat onze kinderen veilig naar school kunnen fietsen, dat je in het buitengebied fijn kunt genieten van een fietstocht door onze mooie omgeving. We steken graag over, zonder bang te hoeven zijn om van onze sokken te worden gereden.

We vragen daarom voortdurend aandacht voor het veilig verkeer in Bernheze. We proberen aanpassingen naar voren te halen, zoals de aanpassing van Weijen in Nistelrode. We zetten ons in voor de verkeersveiligheid in Vorstenbosch, en ijveren ons voor de realisatie van de Traverse in Heeswijk -Dinther. Zomaar een paar voorbeelden, want de verkeersveiligheid in Bernheze is en blijft werk in uitvoering. Het verdient onze voortdurende aandacht. Zodat ouders hun kinderen met een gerust hart op de fiets naar school durven sturen.

Ezra Leeger

Raadslid CDA Bernheze

CDA Bernheze: altijd in de buurt!

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.