10 november 2021

Veilig vanaf De Erven

Veilig vanaf De Erven

“Goed opletten! En niet via de Kruishoekstraat fietsen hè!”. Toen ik nog dagelijks naar school fietste vanaf de Nieuwe Erven, is het mij vaak op het hart gedrukt: neem de Kruishoekstraat niet op in je fietsroute. Veel vrachtverkeer, weinig straatverlichting en verkeer met hoge snelheid maakte,dat de moederlijke bezorgdheid dan ook geheel terecht was. 

Onlangs is een gedeelte van de Kruishoekstraat op de schop gegaan en heeft er een herinrichting plaatsgevonden. Toch is het straatbeeld van de vele vrachtwagens, de slechte verlichting en de hoge snelheden, onveranderd gebleven. 

Met de komst van de nieuwbouwwijk De Erven, komt de verkeersveiligheid op dit punt nog meer onder druk te staan. Veel jonge gezinnen zullen hun intrek nemen in de nieuwe wijk. Zij zullen de Kruishoekstraat moeten trotseren, om naar school of de sportvereniging te kunnen gaan. Ook voor senioren kan de huidige verkeerssituatie de nodige angst met zich meebrengen. Het is belangrijk dat de wijk op een gemakkelijke en veilig manier verlaten en betreden kan worden, door iedereen. 

CDA Bernheze ziet dan ook graag op korte termijn aanpassingen verricht worden om de verkeersveiligheid rondom De Erven te verbeteren. Daarna moet er naar structurele oplossingen gekeken worden, zodat ouders voortaan hun kinderen met een gerust hart naar school kunnen laten fietsen en senioren zich ook prettig blijven voelen om de fiets te pakken. 


Silvana Schoonenberg, 
commissielid Bestuur & Strategie

CDA Bernheze: altijd in de buurt!

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.