10 februari 2022

Vouwen uit de broek

 

Verkeer is altijd een heikel punt van discussie in het dorp.

Als er veel auto’s door een dorp rijden, is dat voor de één een zegen maar voor de ander de hel.

Een bedrijf dat baat heeft bij een goede bereikbaarheid, of dat voor de handel spontaan passerende mensen goed kan gebruiken, is blij met veel verkeer. Mensen die in datzelfde dorp wónen en zich veel te voet of per fiets verplaatsen, ergeren zich groen en geel aan het vaak te hard rijdend verkeer dat voorbij raast.

Samen lossen we veel op, maar soms moet ook vanuit ‘hogerhand’ geconcludeerd worden dat uitgewerkte ideeën met betrekking tot verkeersveiligheid, anders uitpakken dan gedacht.

Bijvoorbeeld: die prachtig aangelegde fietsstraat nodigt óók automobilisten uit, om heerlijk van deze ‘kartbaan’ gebruik te maken. De doorgaande weg door het dorp is immers nogal druk, het rijdt zo lekker door en veel verkeer moet nou eenmaal gewoon in de wijk rondom deze fietsstraat zijn.

Dan is het wel prettig om de hoofdgebruikers, de fietsers, van deze weg niet ‘de vouwen uit de broek’ te laten rijden. Wij pleiten dan ook voor verkeer remmende maatregelen op de fietsstraat. Het moge duidelijk zijn dat deze fietsstraat in Nistelrode ligt en ik me graag inzet voor dit mooie dorp.

 

Stem Nistelrode, Stem CDA.
 

Gertjan Hermes
Burgerlid CDA Bernheze

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.