Wie regelmatig over de Rondweg in Bladel rijdt, heeft het vast al gezien: de bouw van de 23 huurwoningen in plan De Biezen krijgt vorm. Voor de bouwvak is de fundering van de woningen gestort.

Bladel - Chris Theuws, directeur-bestuurder Woningstichting de Zaligheden (WSZ), Fons d'Haens, wethouder gemeente Bladel en Peter van Gisbergen, Bouwbedrijf Gebr. Van Gisbergen maakten op donderdag 26 september door het metselen van stenen een start met de wanden van de begane grond. Dit betekent dat de eerste contouren van de woningen nu al écht te zien zijn. De woningen worden midden 2020 opgeleverd. De 23 huurwoningen zijn ontworpen door geWOON architecten. Het ontwerp kent 8 boven- en 8 benedenwoningen met 1 slaapkamer. De benedenwoningen beschikken over een tuin. De bovenwoningen krijgen een balkon. Iedere woning heeft een berging op de begane grond. Daarnaast komen er in De Biezen 7 woningen met 2 slaapkamers en een vaste trap naar de zolder. Midden dit jaar is bouwbedrijf Gebr. Van Gisbergen gestart met de bouw van de woningen. Naar verwachting worden de woningen midden 2020 opgeleverd. Natuurlijk is dit een indicatie. De uiteindelijke opleveringsdatum is onder andere afhankelijk van de weersomstandigheden. WSZ zorgt voor een thuis voor mensen die daar zelf moeizaam in slagen. Chris is erg blij dat de bouw goed vordert. "Er is veel behoefte aan sociale huurwoningen in Bladel. Met een betaalbare huurprijs zijn de woningen voor een grote groep mensen beschikbaar." Woningen worden naar verwachting eind 2019 geadverteerd. De toewijzing van de woningen gebeurt op basis van inschrijftijd. Zodra de woningen in de verhuur komen, worden deze geadverteerd op onderstaande website

www.wsz.nl

De Biezen Bladel bestaat uit meerdere fases. Op dit moment worden de plannen gemaakt voor de 2e fase. In deze fase worden diverse koop- en huurwoningen gebouwd.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.