14 augustus 2020

Schriftelijke vragen: Herindelingsverkiezingen 2020

Op 18 november 2020 zijn de herindelingsverkiezingen in onder andere de gemeente Boxtel. Gelet op het feit dat de verkiezingen nog maar drie maanden verwijderd van ons zijn, is het van belang hoe de gemeente Boxtel zich voorbereidt op verkiezingen in tijden van het COVID-19 virus.
Daarom hebben we de volgende vragen gesteld aan het college: 

  1. Bent u scenario’s aan het voorbereiden met betrekking tot het houden van verkiezingen in november? Zo ja, welke scenario’s zijn dit?
  2. Onderzoekt u bijvoorbeeld ook de mogelijkheden van stemmen op afstand?
  3. De maatregelen die getroffen worden voor de verkiezingen kunnen per gemeente verschillen, ook tussen Boxtel en Esch kunnen er verschillen zijn. Heeft u hier al overleg over gehad met de andere gemeentes die herindelingsverkiezingen hebben in 2020?
  4. Heeft u inmiddels al contact met het Rijk met betrekking tot het houden van verkiezingen als het virus in november nog rondwaart? Zo ja, wat heeft u inmiddels al besproken daarover?
  5. Verkiezingen moeten voor iedere persoon goed toegankelijk zijn. Welke maatregelen gaat u treffen om de verkiezingen ook in tijden van COVID-19 toegankelijk te maken voor kwetsbare doelgroepen?

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.