19 november 2016

Uitnodiging: Waterbeheer voor een duurzame landbouw én natuur (En tips voor waterafvoer in uw eigen achtertuin en woonwijk!)

Woensdag 30 november 2016

Aanvang 20:00 uur

Grand café Rembrandt, Rechterstraat 56, 5281BX Boxtel

Iedereen is van harte welkom op de avond!

 

De gevolgen van klimaatverandering voor Nederland worden merkbaar zoals deze zomer o.a. via de hagelstormen en de enorme hoeveelheden neerslag op enkele plaatsen in Zuid-Oost Nederland. Tot op de dag van vandaag roepen dergelijke voorvallen van overlast veel discussie op over o.a. het vergoeden van de hagelschade aan daken van stallen, gebroken kassen en ondergelopen kelders en straten. Op deze thema-avond gaat de aandacht uit naar wat de klimaatverandering betekent voor landbouw, natuur en uw eigen woonwijk. Een teveel aan water is even ongewenst als een tekort aan water. Het waterbeheer in een gebied en woonwijk dient rekening te houden met alle functies. De vraag is: “Hoe komen we in tijden van klimaatverandering tot een waterbeheer met zorg voor veiligheid tegen overstromingen en aanwezigheid of aanvoer van voldoende water van goede kwaliteit voor alle functies in het landelijke gebied en uw woonwijk?”

 

Twee gastsprekers zijn bereid gevonden inbreng te leveren op de thema-avond:

-       Mark van de Wouw. Mark is senior hydroloog bij Waterschap De Dommel. Mark geeft een inleiding over het waterbeheer en legt uit hoe wordt ingespeeld op de klimaatverandering en hoe daarbij rekening wordt gehouden met de functie van waterbeheer voor landbouw en natuur

-       Jaco Geurts, Tweede kamerlid CDA is o.a. woordvoerder land- en tuinbouw, natuur, milieu en water. Jaco gaat in op de politieke aspecten van klimaatverandering en de inzet van de het landelijke CDA voor ruimte voor een duurzame land- en tuinbouw met oog voor natuur in Nederland.

 

We eindigen met politieke rondvraag, waarin Jaco Geurts ingaat op actuele vragen van bezoekers. De thema-avond wordt georganiseerd door CDA Boxtel-Liempde, CDA Vught-Cromvoirt en CDA Haaren. 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.