05 oktober 2022

Visie Bezoekerseconomie

Visie bezoekerseconomie

Samen is wederom waar het om gaat. Voor het CDA staat samen voorop ook in deze visie. Het is dan ook goed dat de gemeente eerst naar zichzelf kijkt en zich afvraagt hoe kunnen we de de detailhandel en horeca verbinden? Door een gezamenlijke visie op te stellen in plaats van aparte. Dit is wat het CDA betreft een stap in de goede richting.

We hebben als gemeente een aantal grote opgaven. Voor het CDA staat voorop dat de voorzieningen in kernen behouden blijven. In deze visie wordt dit duidelijk gewaarborgd. Toch willen wij het belang hiervan nogmaals benadrukken. Natuurlijk zijn ook het stimuleren van de locale economie en het bevorderen van de werkgelegenheid van belang.

Waar we voor dienen te waken is dat de visies die hiervoor zijn opgesteld niet zomaar aan de de kant worden geschoven op bepaalde gebieden. Parkeren wordt niet benoemd en supermarkten mogen uitbreiden? Kan de wethouder vertellen waarom deze cruciale punten niet zijn opgenomen?

Zoals eerder vermeld door mijn college mevr. Brouns laat u in deze nieuwe visie de mogelijkheid op voor (kleinschalige) uitbreiding van supermarkten. U gaf aan dat we het zo niet moesten lezen. U zou dan ook met een verduidelijking komen in de visie. Tot op heden hebben wij deze verduidelijking niet gelezen. Kunt u hier in de gemeenteraad nogmaals expliciet benoemen wat u bedoelt met de uitbreiding van supermarkten?

Wij zijn erg blij dat er een regiegroep wordt opgezet die de voortgang van het uitvoeringsprogramma monitort. Dit kan volgens ons van aanzienlijke waarde zijn en hopelijk ook zorgen voor een betere samenwerking tussen detailhandel, horeca en de gemeente. De personele capaciteit blijft een groot probleem. We gaan ervan uit dat de regriegroep hier adequaat op gaat reageren.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.