25 februari 2014

Werkbezoek Vincentius

Dinsdagmiddag 25 februari zijn we met zes leden naar de Vincentiusverening geweest waar we hartelijk ontvangen door Toon en Betsie van der Sloot en een paar van de vele vrijwilligers die zich met hart en ziel inzetten voor deze vereniging.

Onder het genot van een kop koffie geeft Toon uitleg over het ontstaan van de Vincentiusvereniging, de waardevolle bijdrage die zij leveren aan onze samenleving en waarom deze, in deze tijd, nog steeds zo hard nodig is. En welke dromen en ambities zij hebben voor de toekomst.

Dat, ondanks dat wij in een verzorgingsstaat leven, er toch nog veel mensen in financiële nood verkeren die tussen wal en schip vallen en waar de Vincentiusvereniging een helpende hand kan bieden.

Daarna werden we rondgeleid door de mooie, vernieuwde winkel . Een grote collectie boeken staan keurig in boekenkasten, glasservies en ander serviesgoed staan bij elkaar in een grote stellingkast en kleding in de rekken tegen de zijwanden. De ruime hal is licht en overzichtelijk ingericht. In de tweede hal staan de meubels opgeslagen. Daar heb ik een nog een zgn. “rookstoel” voor mezelf op de kop getikt.

Als je in de buurt bent, stap gerust eens binnen op vrijdagmiddag of zaterdag.

Lieke van den Braak-Krebbers, Kandidaat 11

Kringloopcentrum Van Leeuwenstraat 5 5281 GM Boxtel

Vrijdag van 13:00 tot 17:00

Zaterdag van 10:00 tot 17:00  

Kijk ook eens op de website van de vereniging.

www.vincentiusboxtel.nl

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.