22 april 2022

Aandacht voor jongeren in onze gemeente

Kansen op de woningmarkt, op het gebied van ondernemen en om met de juiste mensen in contact te komen. Deze drie kernpunten kwamen naar boven tijdens gesprekken tussen jongeren en de gemeente Etten-Leur op de premièreavond van de documentaire ‘Etten-Leur in the picture’. Een korte documentaire gemaakt op initiatief van het Jongerenwerk Etten-Leur in samenwerking met jonge, creatieve en talentvolle ondernemers uit Etten-Leur.

In plaats van afwachten wat de politiek met de opmerkingen van jongeren gaat doen besloot Jongerenwerk Etten-Leur een vervolg te geven aan deze succesvolle avond. In een aantal sessies wordt er toegewerkt naar concretere plannen om Etten-Leur ook in de toekomst aantrekkelijk te houden op het gebied van wonen, werken, ondernemen en leefbaarheid. De eerste sessie stond in het teken van kennismaken met elkaar en waar ieders kwaliteiten liggen. In de tweede sessie werd er gebrainstormd zonder enige beperkingen, waardoor de meest uiteenlopende ideeën het levenslicht zagen. De komende weken worden deze plannen uitgewerkt tot haalbare en realistische plannen die vervolgens met de gemeente zullen worden gedeeld. Persoonlijk ben ik erg benieuwd wat het resultaat gaat zijn!

Politiek is voor jongeren vaak een ver-van-je-bed-show. Door aanwezig te zijn tijdens deze bijeenkomsten hoop ik de afstand tussen jeugd en politiek kleiner te maken en de deur open te zetten om hun stem te laten horen in de Etten-Leurse politiek.

Hartelijke groet,

Max Lambregts (email: [email protected] )

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.