15 maart 2021

Actualiteiten uit Provinciale Staten

Beste CDA-leden,
De wereld lijkt weer beetje voor beetje voorzichtig open te gaan. Maar niemand weet nog of dit doorzet of dat ons nog verrassingen te wachten staan. Het Covid-19 virus heeft grote invloed op ons allemaal. Het Rijk is voortvarend geweest in snelle noodhulp, maar nu is het de beurt aan de provincie om samen met ondernemersorganisatie BOM en gemeenten te onderzoeken waar de hulp geboden dient te worden. Hier wordt gezamenlijk 330 miljoen euro voor uitgetrokken. Onze zorgen gaan uit naar mkb’ers die bijvoorbeeld zuurverdiende spaargelden zien verdampen die bedoeld zijn als pensioen.


Etten-Leur heeft de ambitie om veel woningen te gaan bouwen de komende jaren. En dat is nodig! Hiervoor moet ook goed gekeken worden naar de verkeersafwikkelingen. Richting nieuwe provinciale begroting heb ik aangegeven dat onze fractie graag een plan ziet om ondertunneling van het spoor gerealiseerd te zien. Dit vraagt veel samenwerking tussen Rijk, provincie en gemeente. Maar: waar een wil is....

Op vrijdag 12 maart is er in Provinciale Staten gedebatteerd over de BOS Brabantse Ontwikkelaanpak Stikstof. De vorige debatten over stikstof waren voor het CDA reden om niet meer in coalitieverband te kunnen werken. Dit voorstel heeft veel meer focus op invloeden vanuit het buitenland, meer aandacht voor een nulpunt en monitoring. Echt instrumenten om verder op te kunnen bouwen. Op woensdag 10 maart bezocht ik met een van onze staartlijstkandidaten een aantal agrariërs in onze regio om te horen wat er speelt en leeft. Maar ook is het nodig om onze partij te promoten en zoveel mogelijk stemmen op te halen. Alleen met voldoende zetels kunnen wij als CDA werkelijk de juiste omslag gaan maken op de vele beleidsterreinen. De CDA-fractie van Brabant is enthousiast over ons verkiezingsprogramma, de Brabantse kandidaten en de energie die vele vrijwilligers en kandidaten laten zien.

Ik wens u veel succes met het kiezen van uw CDA-kandidaat op 17 maart!

Met hartelijke groet,

Ankie de Hoon, fractievoorzitter CDA Brabant ( [email protected] )
 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.