28 september 2018

Jan Paantjens tijdelijk wethouder voor CDA Etten-Leur

CDA Etten-Leur draagt Jan Paantjens aan als tijdelijk waarnemer van wethouder Jan van Hal

In de afgelopen weken heeft Jan van Hal de conclusie getrokken dat een terugkeer als wethouder op heel korte termijn niet haalbaar blijkt. Een overhaaste terugkeer zal zijn, overigens voorspoedig verlopend herstel, geen goed doen. Met zijn ervaring weet Jan van Hal als geen ander hoeveel werk er te doen valt in de komende periode. Daarom zijn fractie en afdelingsbestuur, in nauw overleg met Jan van Hal, op zoek gegaan naar een tijdelijk vervanger.

Deze vervanger is gevonden in de persoon van Jan Paantjens. Het CDA was op zoek naar een ervaren bestuurder, bekend met het politieke handwerk en met kennis van Etten-Leur en de regio. Op zo’n moment wordt het voordeel van het brede netwerk van het CDA duidelijk; Jan Paantjens is momenteel raadslid voor het CDA in de gemeente Halderberge. In de periode 2007 – 2018 was hij wethouder en locoburgemeester in dezelfde gemeente. Sindsdien is hij voorzitter van de CDA fractie in de gemeenteraad. Hij heeft bestuurlijke ervaring, en is als ‘goede buur’ en collega-bestuurder voor een groot deel dus al bekend met lokale en regionale zaken. Het CDA is ervan overtuigd hiermee dus een heel geschikte tijdelijk vervanger te hebben gevonden.

Wethouder van Hal bracht een schat aan ervaring met lokaal besturen met zich mee. Gezien de vernieuwing in het lokale bestuur die het afgelopen half jaar plaatsvond, nam Jan van Hal met plezier de nestor-rol op zich. Door nu een vervanger aan te wijzen die ook al een lange tijd meeloopt, blijft een groot deel van dit soort ervaring ook op de korte termijn beschikbaar. Het CDA is ervan overtuigd dat dit de kwaliteit van het lokale bestuur ten goede komt.

De fractie en het lokale bestuur wensen allereerst Jan van Hal alle goeds bij zijn verdere herstel. Het is de vurige wens dat Jan van Hal snel weer zijn taken kan oppakken. Daarnaast wensen we Jan Paantjens veel succes bij zijn tijdelijke taak. We zijn ervan overtuigd dat hij zich snel thuis zal voelen in onze gemeente.

Fractie en Bestuur CDA Etten-Leur

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.