25 april 2023

Jürgen van Hulst treedt terug als raadslid

Eind vorig jaar gaf Jürgen van Hulst aan dat het niet goed ging met zijn gezondheid. Een combinatie van factoren leidde er toe dat Jurgen zich tijdelijk moest terugtrekken als fractievoorzitter en gemeenteraadslid. Binnen de wet is er dan ruimte om voor een periode van 4 maanden ziektevervanging te regelen. Zo geschiedde en vanaf medio december 2022 werd Claartje Bierkens zijn vervanger. Mariette Nooijens nam het fractievoorzitterschap op zich. Begin april 2023 werd duidelijk dat het herstel van Jürgen meer tijd vraagt dan was voorzien. Dit heeft er toe geleid dat Jürgen zijn ontslag als raadslid voor het CDA bij de gemeente Etten-Leur heeft ingediend.

Jürgen licht dit onderstaand toe:

“Het is voor mij een ontzettend moeilijke beslissing geweest. Ik voel me nog steeds erg betrokken bij het CDA en de lokale politiek. Maar ik moet eerlijk zijn. Het feit dat ik dit voel staat ook het herstel van mijn gezondheid in de weg. Om die reden heb ik besloten nu te stoppen als raadslid. Ik zie het niet als een afscheid, eerder als een time out. Wanneer ik op een later moment weer meer energie heb en ik voel dat er wederom een goede balans is in mijn leven, wil ik zeker weer aansluiten bij de fractie. Niet als raadslid, maar wel zo mogelijk als burgerraadslid. Ik hoop dat jullie begrip hebben voor mijn besluit.”

Vanuit de fractie wordt met respect naar dit besluit van Jürgen gekeken. Ook het bestuur heeft waardering en begrip voor dit besluit en wenst dat Jürgen voldoende tijd en ruimte heeft voor zijn herstel. Voorgaande houdt in dat Claartje Bierkens op 8 mei 2023 definitief benoemd zal worden als raadslid voor het CDA Etten-Leur. Voor de zomer zal ook duidelijkheid komen over de positie van Ronnie Buiks, die zoals bekend is benoemd als Statenlid voor het CDA in Brabant.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.