Joris van Loon

Raadslid

Ik ben Joris van Loon, 49 jaar, geboren te Helmond en inmiddels ruim 40 jaar inwoner van Bakel. Samenwonend met Angelique en vader van Puck (10) en Tren (7).

Bijna 25 jaar werkzaam als administrateur bij een Helmondse aannemer in de cultuurtechnische sector. Lid van de medezeggenschapsraad van Kindcentrum De Bakelaar in Bakel.

Mijn hobby's zijn voetballen op maandagavond in de zaal en op zaterdagmiddag bij de veteranen van vv Bavos (al staan deze al een poosje op een laag pitje vanwege de drukke fractiewerkzaamheden en langdurig blessureleed).

Vijf jaar geleden ben ik benaderd door het CDA Gemert-Bakel. In korte tijd is mij toen duidelijk geworden dat de fractie en het bestuur bestond uit een gevarieerd gezelschap met een (volgens mij) perfecte mix van jeugdig enthousiasme en door de wol geverfde ervaring, waarbij iedereen vastbesloten was om op een verantwoorde manier verder te gaan bouwen aan een gezonde leefbare toekomst voor onze gemeente. Terugkijkend op de afgelopen 4 jaren ben ik er van overtuigd dat wij hier met al onze mensen en inzet zeker een groot gedeelte aan hebben bijgedragen.

De afgelopen raadsperiode heb ik mijn uiterste best gedaan om als commissielid (Economie & Sport)mijn steentje bij te dragen aan het in stand houden en verbeteren van de leefbaarheid in Gemert-Bakel (maar vooral ook voor Bakel). Het nakomen van afspraken (afspraak=afspraak) is voor mij altijd een prioriteit.

Voor de komende verkiezingen sta ik op plaats 9 als kandidaatraadslid op de lijst van het CDA Gemert-Bakel. Mocht ik na de verkiezingen als raadslid in de raad terecht komen dan zal ik (met name) mijn uiterste best doen om de verkeersveiligheid in Bakel en de overige kernen zo snel mogelijk te verbeteren. Hiervoor hebben wij als CDA de afgelopen periode ons uiterste best gedaan, oa door het indienen van verschillende moties welke unaniem door de raad werden aangenomen. Wij houden nu zeker de vinger aan de pols zodat dit ook snel gerealiseerd kan worden. Een ander prioriteit is om samen met de inwoners van Bakel en De Stem Van Bakel zoveel mogelijk plannen (op korte termijn) gerealiseerd te krijgen in het Bakelse centrumgebied om zo het centrum weer het kloppende hart van Bakel te maken! Zodat ook Bakel (weer) KERNgezond is !  

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.