Joris van Loon

Raadslid

Ik ben Joris van Loon, 53 jaar, geboren te Helmond en inmiddels ruim 45 jaar inwoner van Bakel. Samenwonend met Angelique en vader van Puck (13) en Tren (11).

Bijna 30 jaar werkzaam als administrateur bij een Helmondse aannemer in de cultuurtechnische sector. 

Negen jaar geleden ben ik benaderd door het CDA Gemert-Bakel. Zoals zo velen ben ik ook iemand die altijd een mening had over de gang van allerlei zaken binnen onze gemeente. Je kunt dan gemakkelijk vanaf de kant blijven roepen hoe het allemaal anders moet, maar daar verander je ook niks mee.  Ik heb er dus toen duidelijk voor gekozen om me bij deze fractie aan te sluiten om zelf mee sturing te kunnen geven aan een helder en goed beleid voor onze inwoners en de toekomst van onze kernen en onze kinderen. In korte tijd is mij toen duidelijk geworden dat de fractie en het bestuur bestond uit een gevarieerd gezelschap met een (volgens mij) perfecte mix van jeugdig enthousiasme en door de wol geverfde ervaring, waarbij iedereen vastbesloten was om op een verantwoorde manier verder te gaan bouwen aan een gezonde leefbare toekomst voor onze gemeente. Terugkijkend op de afgelopen 8 jaren ben ik er van overtuigd dat wij hier met al onze mensen en inzet zeker een groot gedeelte aan hebben bijgedragen.

Ik maak nu ruim 8 jaar onderdeel uit van deze mooie fractie waarvan de eerste 4 jaren als commissielid en de afgelopen 4 jaren als raadslid.

Binnen de raad houd ik me voornamelijk bezig met sport, verkeer, en algemene zaken. Verder houd ik onze website up to date en zorg ik voor alle berichten via onze social media kanalen.

Deze raadsperiode ben ik voorzitter geweest van de commissie ruimte, lid van het dagelijks bestuur van onze fractie en lid van de agenda-commissie en de integriteitscommissie van onze gemeenteraad. En nu dus ook campagneleider voor de komende verkiezingen. Het nakomen van afspraken (afspraak=afspraak) is voor mij altijd een prioriteit.

Voor de komende verkiezingen sta ik op een mooie 3e plaats als kandidaatraadslid op de lijst van het CDA Gemert-Bakel. Mocht ik na de verkiezingen als raadslid in de raad terecht komen dan zal ik wederom (met name) mijn uiterste best doen mijn steentje bij te dragen aan het in standen houden en verbeteren van de leefbaarheid in (Gemert-)Bakel. Voor mij blijft een prioriteit om samen met de inwoners van Bakel en De Stem Van Bakel een verdere invulling te geven aan de plannen voor het Bakelse centrumgebied om zo het centrum weer het kloppende hart van Bakel te maken! Ook de komende jaren ga ik voor u weer doen waar het om draait!

Joris van Loon
06-53197616

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.